23 – 24 Augusti 2024

i Svenstavik

Integritet- & cookiepolicy

AlgHalga.se drivs av Svenstaviks Företagarförening som är förpliktigade att upprätthålla god informationssäkerhet för våra besökare och hantera all personlig information på ett, enligt Allmänna datorskyddsförordningen, säkert och krypterat sätt. Vi utbyter ej och säljer inte personuppgifter till tredje part. Om du har frågor om hanteringen av dina personuppgifter, vänligen kontakta oss via e-post. 

Svenstaviks Företagarförening, org.nr 893202-7009 nedan kallad SFF är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter du lämnar till oss genom köp och övrig kontakt med oss och ansvarar för behandling av dessa.

Vad för slags personuppgifter samlar vi in?

Vi samlar in personuppgifter som du skickar till oss när du gör beställningar på vår webbplats, anmäler dig till vårt nyhetsbrev eller deltar i eventuella tävlingar. De personuppgifter som du skickar till oss kan till exempel omfatta kontaktinformation, födelsedatum och betalningsinformation. Vi kan också komma att samla in vissa personuppgifter från externa partners såsom adressuppgifter från offentliga register och uppgifter om kreditvärdighet från kreditvärderingsinstitut, banker eller kreditupplysningföretag.

Hur använder vi dina personuppgifter?

Vi kan komma att använda dina personuppgifter för följande ändamål:

  • Vid köp i vår webbshop. Namn, adress, telefonnummer, e-postadress, personnummer.
  • Skapa och hantera användare på “Min Sida”. Namn, adress, telefonnummer, e-postadress, personnummer.
  • Skicka nyhetsbrev, erbjudanden och information. Namn, adress, telefonnummer, e-postadress, personnummer.
  • Skicka personliga erbjudanden, marknadsföring och reklam via SMS, e-postadress, internet och sociala medier. Namn, adress, telefonnummer, e-postadress, personnummer, beteendemönster från alghalga.se, tidigare köphistorik.
  • Deltagande i tävlingar vi anordnar. Namn, adress, telefonnummer, e-postadress, personnummer. 
  • Vid kontant med kundservice. Namn, adress, telefonnummer, e-postadress och eventuell övrig personlig information som kan uppkomma vid kontakt med kundservice. Hanteringen av personuppgifter kan variera utifrån kundens frågor.
  • För optimerade kundupplevelser på alghalga.se genom användning av cookies. Se vår cookiepolicy. Vi har fastställt att detta är nödvändigt för att  anpassa och utveckla vår webbshop i syfte att erbjuda den bästa tänkbara servicen till våra kunder. 

Vi sparar dina uppgifter så länge som det krävs för att uppfylla ovanstående ändamål eller så länge som vi enligt lag är skyldiga att göra detta. Därefter raderas dina personuppgifter.

Vilka är dina rättigheter?

Du har rätt att när som helst begära information om de personuppgifter vi har om dig. Om dina uppgifter är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta, kan du begära att få dem rättade eller raderade. Vi kan inte radera dina uppgifter då det föreligger ett lagstadgat krav på lagring, som exempelvis bokföringsregler, eller när det finns andra legitima skäl till varför uppgifterna måste sparas, till exempel obetalda fakturor. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att låta oss använda uppgifterna för marknadsföring genom att avanmäla dig från vårt nyhetsbrev. Du kan också kontakta oss genom att skicka e-post. 

Vilka kan vi komma att dela dina personuppgifter med?

För att vi ska kunna erbjuda ovannämnda tjänster och våra åtaganden gentemot dig som kund delar vi dina personuppgifter med företag som är s.k. personuppgiftsbiträden för oss. Personuppgiftsbiträden behandlar informationen för vår räkning och enligt våra instruktioner och hjälper oss med IT-tjänster, betaltjänster, transporter och marknadsföring. Detta sker endast för ändamål för vilka vi har samlat informationen och endast till företag som kan lämna tillräckliga garantier gällande säkerhet och sekretess för personuppgifter.

Vår hantering av personuppgifter sker inom EU och EEA-området, förutom vid hantering av personuppgifter i syfte att skicka nyhetsbrev. Då används en leverantör i USA, Mailchimp. vilka omfattas av Privacy Shield. Det innebär att dina personuppgifter skyddas och behandlas i enlighet med gällande bestämmelser i såväl EU och EEA-området som av Privacy Shield

Du är ej skyldig att förse SFF med dina personuppgifter, men för att ta emot varor och tjänster från oss är hantering av dina personuppgifter en nödvändig förutsättning.
Om du anser att vår hantering av personuppgifter inte överensstämmer med vad vi har beskrivit här, eller om vi på annat sätt bryter mot lagar och bestämmelser om integritet och datasäkerhet, kan du överklaga till Datainspektionen.

För information om hur man kontaktar Datainspektionen, besök deras hemsida: www.datainspektionen.se

Cookiepolicy

På vår webbplats används kakor och därför behöver vi enligt Lag (2003:389) om elektronisk kommunikation lämna information om:

– att webbplatsen innehåller cookies
– vad dessa cookies används till
– hur cookies kan användas

En cookie är en textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator. Cookies används på många webbplatser för att ge besökare tillgång till olika funktioner. Informationen i en cookie är möjlig att använda för att följa en användares surfande.

Alghalga.se använder cookies för att följa vad en användare gör på sidan, inloggning, placerat något i varukorgen, mäta trafik, exponering och analys av marknadsföringsinsatser. Mycket av sidans funktionalitet kan sluta att fungera om man ej godkänner användandet av cookies. Det är dock möjligt att neka automatisk lagring av cookies på sin dator.

Har du funderingar är du välkommen att kontakta oss. 

Denna sida uppdateras senast: 2021-08-22